Zuid-Holland Centraal start met pilot HalloWerk

Ook de regio Zuid-Holland Centraal is van start! Sinds begin april zijn ze daar gestart met een pilot HalloWerk. Voor deelname aan de pilot worden ruim 400 werkzoekenden geselecteerd uit de gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer. In de regio worden er tijdens de pilot ongeveer 30 werkgevers betrokken.

 

Na een voorbereidingsperiode van enkele maanden staat iedereen nu in de startblokken. In de eerste fase zijn voorlopers bij de betrokken partners gevraagd mee te denken over de opzet van de pilot: uit de deelnemende gemeenten, het WSP en WSP ZHC en werkbedrijf De Binnenbaan. UWV doet niet mee met de pilot, maar is ook betrokken met meedenken en het delen van kennis en ervaring. Inmiddels zijn ook de medewerkers bij de gemeenten getraind in de nieuwe werkwijze.

Van voor via samen naar zelf

Astrid Weerdenburg (gemeente Pijnacker-Nootdorp) vertelt: “HalloWerk geeft een mooi format om een uniforme werkwijze in de regio te borgen en is heel helder voor werkgevers en werkzoekenden.” Volgens haar collega Marco Peper is vooral de dynamiek tussen de verschillende dienstverleningsconcepten erg aansprekend: “Het is belangrijk dat je als medewerker altijd blijft stimuleren wat iemand zelf kan. Van ‘voor’ naar ‘samen’ en van daaruit naar ‘zelf’!”

Pilot t/m oktober

De regio hoopt met de pilot een werkwijze te hebben waarmee werkgevers en kandidaten elkaar zelfstandig of met begeleiding gaan vinden. En dat er zo matches tot stand komen die eerder niet mogelijk leken. De pilot in Zuid-Holland Centraal loopt tot en met oktober 2021.

 

Meer informatie over HalloWerk? Graag werkgever worden in HalloWerk? Neem dan contact op!