“Werkgevers kunnen geen mensen vinden voor helft van vacatures”

De arbeidsmarkt blijft krap, dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van het UWV over moeilijk vervulbare vacatures. “Werkgevers zeggen voor bijna de helft van de vacatures moeilijk personeel te kunnen vinden”, aldus het UWV. Voor het eerst zijn er ook moeilijk vervulbare vacatures bij de overheid, in verkoopberoepen en juridische beroepen.

Opleiding niet nodig

Ook blijkt dat er steeds meer beroepen zijn waarvoor nauwelijks een opleiding nodig is, die toch moeilijk in te vullen zijn. Daarnaast is vooral naar vakmensen met een middelbare beroepsopleiding grote vraag. In ruim de helft van de vacatures die lastig te vervullen zijn, gaat het om onder meer dakdekkers, liftmonteurs, operators in de procesindustrie, fietsenmakers, opticiens, zweminstructeurs, of matrozen in de binnenvaart.

Je ziet direct wat iemand wil en kan

Juist daarom brengt HalloWerk de werkgevers en werkzoekenden direct met elkaar in contact. Als werkgever krijg je direct toegang tot kandidaten die zijn ingeschreven bij gemeenten en bekijk je gemakkelijk hun motivatie en ervaring. Het gaat niet om een traditioneel cv, maar je ziet direct wat iemand wil en kan. Kandidaten op het oog? Dan benader je ze direct of met ondersteuning van het Werkgeversservicepunt.

Waar wacht je op?

Juist dit soort cijfers en rapporten benadrukken het belang van deze nieuwe manier van matchen! Alleen al in Rotterdam en Den Haag zijn momenteel 7500 kandidaten beschikbaar voor werk via HalloWerk. Dus werkgever, waar wacht je nog op? Samen maken we mooie matches!

Meer informatie over HalloWerk? Graag werkgever worden in HalloWerk? Stuur dan een mail naar info@hallo-werk.nl voor meer informatie!