Van horeca naar klantcontact bij GGD in coronatijd

Stel je voor: je werkt je hele leven al in de horeca en verliest je baan. En in de horeca zijn haast geen banen meer om op te solliciteren. Wat doe je dan? John is zo iemand. Het verlies van zijn baan zette hem aan het denken. “Ik moest wel verder kijken dan de horeca, omdat er in deze sector op dit moment weinig tot geen werk is. Ik begon dus te denken, waar ben ik goed in en wat wil ik in de toekomst?”

 

Met veel plezier en succes heeft jobcoach Roos Rodrigues (regio BAR*) de afgelopen maanden werkzoekende John begeleid naar werk. John is een 37- jarige man die zijn hele leven in de horeca heeft gewerkt. Naast zijn horecawerkzaamheden is John al jaren mantelzorger voor zijn moeder. Tijdens de persoonlijke gesprekken met jobcoach Roos kwam John over als een energieke, spontane en communicatief vaardige man, met een flinke dosis ervaring in klantcontact.

Waar ben ik goed in?

John is door de coronacrisis zijn baan als horecamedewerker verloren. Dit verlies viel hem zwaar. Hij realiseerde zich al snel dat solliciteren in de horeca een lastige opgave was vanwege de coronamaatregelen. “Ik moest wel verder kijken dan de horeca, omdat er in deze sector op dit moment weinig tot geen werk is. Ik begon dus te denken, waar ben ik goed in en wat wil ik in de toekomst? Al snel bedacht ik dat ik dus veel ervaring heb in het omgaan met mensen en dat ik daar goed in ben. Met die informatie heb ik mijn jobcoach Roos opgebeld”, zegt John.

Kansen in specifieke branches

Veel ervaring met klanten en communicatief vaardig? Daar wist Roos wel raad mee! Want juist ook in deze tijden zijn er kansen in specifieke branches. Roos stelde daarom direct de functie voor bij de GGD als klantcontactmedewerker voor het coronatest afsprakennummer. John reageerde positief. “Ik heb nooit eerder nagedacht over een functie als telefonisch klantcontactmedewerker. Maar ik heb veel ervaring met mensen en daarbij komt dat ik graag mijn steentje wil bijdragen aan onze samenleving en de strijd tegen het coronavirus. Ik heb direct dezelfde dag nog gesolliciteerd.”

Ontwikkelen

John is na een goed sollicitatiegesprek aangenomen bij de GGD en is hier inmiddels een aantal weken werkzaam. Hij werkt gemiddeld 40 uur per week en is zeer positief over zijn nieuwe functie. Ook geeft hij eerlijk toe dat het wel even wennen is om de hele dag te zitten, in plaats van te rennen door een restaurant. John start binnenkort met een nieuwe cursus bij de GGD om zich nog verder te ontwikkelen in zijn functie.

Ervaringen en skills inzetten

Jobcoach Roos: “Wat ik zo goed vind van John is dat hij al snel inzag dat het verstandig was om zich op een andere sector dan horeca te richten. Hij schakelde snel en keek realistisch naar de toekomst. Ervaringen en skills kun je op meerdere manieren inzetten! Ik merk dat veel werkzoekenden vasthouden aan een functie of sector waarin zij ervaring hebben. Ik begrijp dit goed maar juist in deze tijd is het zó belangrijk om verder te kijken. Bedenk goed wat je wilt en kunt én kijk naar het aanbod op de arbeidsmarkt. Dat is zo belangrijk in deze tijd!”

 

Meer informatie over HalloWerk? Graag werkgever worden in HalloWerk? Neem dan contact op!

*BAR: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk