Utrechtse HalloWerk pilot voortvarend van start!

De Utrechtse HalloWerk pilot loopt als een speer. De eerste 100 kandidaten hebben hun profiel aangemaakt en zijn al actief op het platform. Na de ‘werkmatchers’, worden nu ook de bedrijfsadviseurs klaargestoomd voor het nieuwe matchen. Om HalloWerk ook bij werkgevers te introduceren organiseerde het projectteam in januari twee online kennismakingssessies. Met resultaat! De eerste werkgevers hebben zich na deze sessie direct aangemeld.

 

Werkzoekenden én ondernemers

Door corona is het aantal inwoners met een bijstandsuitkering groter. Werkzoekenden die digitaal vaardig zijn en die klaar zijn om (weer) aan het werk te gaan en veel kansen op werk hebben, nodigen ze in Utrecht uit voor online zelfservice in HalloWerk. Daarnaast krijgen zij, als dat nodig is, hulp van de gemeente. Maar ook zetten ze HalloWerk ook in om Utrechtse zzp’ers en kleine ondernemers te helpen. Door de coronamaatregelen hebben veel van hen minder inkomsten en vragen over de toekomst van hun bedrijf. De gemeente biedt daarom adviesgesprekken, dienstverlening via online platforms en schuldhulp aan. Soms is (tijdelijk) gaan werken in loondienst de oplossing. Daar krijgen zzp’ers en ondernemers binnenkort hulp bij via HalloWerk.

Werkgevers die meedoen krijgen direct toegang tot kandidaten in HalloWerk. Op het platform bekijken werkgevers gemakkelijk de motivatie en ervaring van de kandidaten. De werkgevers kunnen deze kandidaten zelf benaderen of met hulp van het Werkgeversservicepunt Utrecht-Midden. Ook HalloWerk werkgever worden in Utrecht? Neem contact op via hallowerkgever@utrecht.nl.

 

Lees meer over de pilot van HalloWerk in Utrecht en hoe ze ondernemers en zzp’ers hulp bieden.