HalloWerk is mensenwerk!

In deze tijd – met de coronapandemie op veel plekken pijnlijk aanwezig – zie je allerlei verschillende initiatieven tot leven komen om mens én werk digitaal bij elkaar te brengen. Een mooie ontwikkeling, waarbij mensen en organisaties elkaar proberen te helpen. En toch ziet projectleider kwaliteit van HalloWerk, Gerda van Ieperen – van Steenis, dat juist nú de onderscheidende waarde van HalloWerk van onschatbare waarde is. Ze legt het uit!

 

“Veel nieuwe initiatieven vormen een digitale etalage met alle vraag en aanbod bij elkaar. Werkzoekenden kunnen zich behoorlijk digitaal verloren voelen op zo’n plek en dat wordt wel eens vergeten. Door de omvang van het aanbod zijn ze er misschien niet meer zo zeker van dat ze opvallen en gevonden worden. Want ja, hoe kunnen ze zich presenteren? Hoe vinden ze die ene baan die echt bij ze past? Vaak is daar wat extra hulp bij nodig, de ‘human touch’ ontbreekt.”

Mensenwerk

Bij HalloWerk brengen we werkzoekenden en werkgevers inmiddels twee jaar bij elkaar. Die ‘human touch’ zoals Gerda dat noemt is precies wat HalloWerk anders maakt. “HalloWerk is zo’n plek waar werkzoekenden dat duwtje in de rug krijgen, waar altijd iemand náást ze staat. Juist de combinatie van online én offline dienstverlening maakt het anders: HalloWerk is mensenwerk!”

Coach

“Juist op moeilijke momenten in het leven, zoals dreigende werkloosheid of een uitkering vanuit de participatiewet, toon je misschien net niet die veerkracht die je nodig hebt om nieuwe wegen in te slaan, met een frisse blik nieuwe kansen op te pikken, risico’s durven te nemen en ga zo maar door. Daarom staat er voor elke werkzoekende een coach klaar staat om te adviseren. Bijvoorbeeld hoe het profiel verbeterd kan worden, hoe iemand zich kan onderscheiden en hoe de werkzoekende de eigen skills en talenten goed kan verwoorden.”

Duurzame matches

Maar ook de werkgevers in HalloWerk kunnen rekenen op die ‘human touch’. “Zij hebben een accountmanager naast ze staan die helpt bij de zoektocht waar nodig. Tijd is altijd een schaars goed. Sommige werkgevers willen het daarom juist zelf op hun eigen tijd en tempo doen. Anderen willen wat ondersteuning en er zijn ook werkgevers die de zoektocht naar een goede medewerker volledig willen overlaten aan een expert. Dat kan. Want je begrijpt het al… zelfregie waar het kan en ondersteuning wanneer gewenst. Op die manier kunnen – ook in deze tijden – werkzoekenden en werkgevers elkaar écht vinden zodat duurzame matches gemaakt kunnen worden!”

Skills & talenten

Toch is die human touch is niet het enige dat uniek is. “Juist ook de benadering vanuit skills en talenten biedt kansen voor iedereen die niet kan teren op een eindeloos en perfect cv. Want ook deze mensen hebben talenten en competenties die hen uniek maken, die voor een werkgever het verschil kunnen maken. En juist in HalloWerk kunnen zich daarop helemaal presenteren met hun persoonlijke profiel. Een werkgever ziet daardoor wat iemand écht in huis heeft. Soms dus aan beide kanten even met een helpende hand in het begin waar nodig. Als werkzoekende kun je met zekerheid terugvallen op je talenten. En als werkgever kun je precies zien wat iemand kan en wil, dingen die op een cv vaak helemaal niet naar voren komen. Hoe mooi is het als je als werkgever iemand tot bloei ziet komen in je bedrijf en die van grote toegevoegde waarde wordt?! Dat is waar we het voor doen!”

 

Meer informatie over HalloWerk? Graag werkgever worden in HalloWerk? Neem dan contact op!