HalloWerk breidt uit naar regio Haaglanden

HalloWerk breidt uit naar andere gemeenten in de regio. Dit online platform dat werkgevers en werkfitte mensen in de bijstand direct met elkaar in contact brengt, is door de gemeenten Den Haag en Rotterdam ontwikkeld en begin dit jaar gelanceerd. Nu gaan ook de gemeenten Rijswijk, Delft, Midden Delfland en Westland van HalloWerk gebruikmaken. Woensdag 26 juni worden tijdens een bijeenkomst van de Arbeidsregio Haaglanden de overeenkomsten getekend.

Matchen op basis van talenten

HalloWerk is een andere manier van matchen. Het brengt werkgevers en werkzoekenden die nu nog een uitkering hebben, op een andere manier bij elkaar dan bij traditionele werving. Er wordt gekeken naar profielen op basis van talenten in plaats van het cv. Motivatie en inzet zijn belangrijker dan werkervaring en specifieke diploma’s. Het online platform is zelfservice waar mogelijk, en met ondersteuning en persoonlijke dienstverlening van de gemeente waar nodig.

Meer kans op een match

Wethouder Rachid Guernaoui (Werkgelegenheid) is blij met de regionale uitbreiding. “De opschaling naar gemeenten binnen de arbeidsmarktregio Haaglanden betekent voor werkgevers dat zij veel meer kandidaten kunnen bereiken. Omgekeerd biedt dit ook kandidaten nog meer mogelijkheden om tot een match te komen. Op termijn liggen er kansen voor elke gemeente in Nederland; zij hebben de vrijheid om aan te sluiten op HalloWerk. De HalloWerk-werkwijze is leidend, maar ze kunnen (technisch) aansluiten met de eigen systemen”, aldus wethouder Guernaoui.

HalloWerk is ontwikkeld om te helpen

Economisch gaat het goed, het aantal banen groeit. Tegelijkertijd staan er nog (te) veel mensen langs de zijlijn van de arbeidsmarkt. HalloWerk is dan ook door Den Haag en Rotterdam ontwikkeld om meer mensen in de bijstand aan het werk te helpen; en als antwoord op de roep om werkzoekenden zichtbaar te maken voor werkgevers die op zoek zijn naar medewerkers én die mensen een kans willen geven weer deel te nemen aan de arbeidsmarkt. In Den Haag is HalloWerk onderdeel van het Werkoffensief +500, dat eveneens begin dit jaar is gelanceerd en 500 mensen extra per jaar vanuit de bijstand aan een baan helpt, bovenop de reguliere opgave van 4000 mensen per jaar.

 

Meer informatie over HalloWerk? Graag werkgever worden in HalloWerk? Of ben je werkzoekende met een uitkering in de regio Haaglanden of Rijnmond? Stuur dan een mail naar info@hallo-werk.nl voor meer informatie!

 

Wethouder Rachid Guernaoui tekent voor Den Haag